Pianoles in Rotterdam

Pianolessen bij Pianoschool Zwueste in Rotterdam worden gegeven op één van de twee vleugels in de lesruimte van de pianoschool. De duur van de lessen is naar uw eigen keuze 30 minuten, 45 minuten of 60 minuten. Ook de frequentie van de lessen kunt u zelf bepalen, bijvoorbeeld één keer per week of één keer per twee weken of meer.

Pianoles bij pianoschool Zwueste

Duolessen vormen een goede oplossing als u op zoek bent naar pianoles voor uw kinderen. Op de foto ziet u uw leraar tijdens de eerste 'pianoles' van zijn nichtje. Maar ook voor volwassenen kan dit een goede optie zijn.

Voor de pianolessen wordt gebruik gemaakt van moderne lesmethodes en technieken. Voor kinderen zijn er lesmethodes die aan hun leeftijd aangepast zijn. Voor volwassenen zijn de gebruikte lesmethodes aangepast aan hun niveau. Er zijn lesmethodes voor beginners maar ook voor gevorderden waarbij in het laatste geval de lessen vaak klassieke muziek en etudes bevatten.

Maar pianomuziek hoeft niet klassiek te zijn. Alle soorten muziek kunnen een onderdeel vormen van de pianoles zoals Klassiek, Modern, Jazz, Pop en akkoord schema’s.

Bij alle lessen is de techniek van de leerling ten aanzien van de klankvorming het allerbelangrijkste. Dit staat helemaal los van de soort muziek die gespeeld wordt. Piano spelen betekent eigenlijk de combinatie tussen armgewicht, pols en vingerspel om tot de gewenste klankvorming te komen.

Bij het bepalen van de inhoud van de pianoles wordt natuurlijk ook rekening gehouden met uw eigen inbreng. Als u zelf dingen aangeeft zal uw leraar daar tijdens de les aandacht aan besteden.

U kunt geheel vrijblijvend als proef een gratis pianoles volgen. Deze proefles zal aansluiten bij uw huidig niveau en u voorbereiden op de door u gewenste ontwikkeling van uw talent in de nabije toekomst.